Sunday 2 November 2014

BLUSH BRUSH



U ovom postu ću se pozabaviti četkicama za šminkanje marke Blush koje se mogu kupiti u Alexandar cosmetics prodavnicama, a tu možete proveriti i tačne cene, koje su inače pristupačne.
O ovim četkicama je puno toga rečeno, ali meni su uvek zanimljivi tekstovi na ovu temu. Zato verujem da će i ovaj tekst naći put do zainteresovanih. Nekome ko se prvi put susreće sa Blush četkicama možda će da olakša izbor, a one koji ih već imaju možda inspiriše da upotpune kolekciju.


BLUSH 32 - višenamenska četkica od sintetičke dlake 


Ovo je verovatno jedna od najpopularnijih Blush četkica za nanošenje tečnog pudera, ali i ostalih kremastih ili praškastih proizvoda. Više puta je oprana (običnim tečnim sapunom) i nisam primetila da je otpala i jedna dlaka. Lepo nanosi proizvod i omogućava jače pokrivanje lica tečnim puderom, za šta je i koristim. Dlačice su dovoljno guste i dovoljno čvrste, a opet savršeno nežne za nanošenje bilo kog proizvoda. Drška četkice je napravljena od drveta, dok je ferula mesingana i ima dvostruko ojačanje, što se može videti i na slici.

BLUSH 5B - kosa četkica od prirodne dlake


Kosa četkica od prirodne dlake za nanošenje rumenila, bronzera, hajlajtera, ali i za konturisanje. Koristim je za nanošenje rumenila, ali svrha joj se od pranja do pranja može i promeniti. Ovo je i jedina Blush četkica kojom nisam 100% zadovoljna, jer nakon svakog pranja dobija drugačiji oblik. Nekada, kao što se vidi na slici, ovaj vrh se iskrivi više nego što bi trebalo. Prethodni put kad sam je oprala tj, nakon sušenja ostala je blago talasasta... dakle, nikad ne znate šta ćete dobiti. Četkica ima nežne dlačice, (nežnije od npr. Artdeco kose četkice od kozije dlake), optimalno savitljive, pokupi sasvim dovoljno boje, a samim tim je i prilično upotrebljiva.



BLUSH 14B - četkica za blendanje senki



I ova četkica je napravljena od prirodne dlake, idealna za blendanje senki na kapcima i ublažavanje prelaza medju bojama. Ovo je must-have četkica za bilo koji "look" na kapcima koji podrazmeva i najmanju količinu senke. Slobodno mogu reći da je obožavam i da ne mogu da zamislim šminkanje bez nje. Lako se pere, ne ispadaju dlačice što je najbitnije i nakon pranja ne menja oblik. 

BLUSH 14C - višenamenska četkica



Iako na sajtu Alexandar cosmetics piše da je ovo četkica za blendanje senki, prema mom mišljenju ipak je u pitanju multifunkcionalni primerak. U odnosu na prethodnu, ima kraće, a samim tim oštrije i čvršće dlačice, pa nisam sigurna koliko bi bila adekvatna za blendanje. Naravno, sve zavisi od ličnih afiniteta i navika. Koristim je za nanošenje senki i pregib oka, a u nekim slučajevima i na spoljne uglove kapaka.



BLUSH 16A - četkica za senčenje



Izuzetno kratke i čvrste dlačice omogućavaju precizno nanošenje senke uz ivice gornjih i donjih trepavica. Takodje, može se koristiti za ublažavanje linije povučene olovkom, kao i njeno razmazivanje. Ovo nije must have četkica, ali mi je drago što je imam u kolekciji, jer prilično često posegnem za njom pri šminkanju.

BLUSH 26 - četkica za obrve (i trepavice)



Verovali ili ne, ali ova četkica mi je otvorila sasvim novu dimenziju sredjivanja obrva. Dok je nisam kupila, obrve sam sredjivala četkicom koja se obično nalazi na olovci, a to je baš neprecizno, često razmrlja boju i baš je....bezveze. I sama se pitam što mi je toliko trebalo da je kupim :). 
Obična spiralna četkica, kakve se često nalaze u maskarama. Ako vam tokom šminkanja dosta vremena oduzima sredjivanje obrva, ovo je definitivno must have.

Koje su vaše omiljene četkice? Koju bih mogla još dodati ovoj Blush kolekciji?

Do čitanja :)




2 comments:

  1. Nemam nijednu od ovih četkica, kada bih mogla birati koju bit uzela od prikazanih, mislim da bi to bila blend četkica :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daaaa....ona je definitivni favorit :-)

      Delete