Saturday 27 August 2016

BLUSH BRUSH 2



Ovaj post je svojevrsni update, jer sam o Blush četkicama za šminkanje već pisala (LINK). Kao i prošli put, i sada ću izneti uglavnom reči hvale na njihov račun jer su zaista kvalitetne. 
Osim toga, jedna od bitnijih stvari jeste da su cenovno izuzetno pristupačne te ih možete kupiti za svega nekoliko stotina dinara bilo u radnjama Alexandar cosmetics bilo na njihovom sajtu.


BLUSH 65E - četkica za senku (310 rsd  - cene su sa sajta kompanije)



Četkica od prirodne dlake za preciznije nanošenje senke, bilo u pregib oka, bilo uz ivicu trepavica ili donji kapak. Ima kraće i oštrije dlačice zbog čega je rad sa njom izuzetno jednostavan.


BLUSH 13A - četkica za senčenje (285 rsd)



Ovo je definitivno četkica koja je u upotrebi svaki put kad šminkam oči senkama. U tri poteza nanesem svetliju senku na kapak, tamniju u pregib i spoljni ugao, malo izblendam  (14B) i voila! - spremna za pokret. Prirodna je dlaka u pitanju, jednostavna za rad i prvi tip četkice koju svako treba da kupi ukoliko se odluči da baci sve one sundjeraste aplikatore i predje na nešto kvalitetnije i konkretnije.


BLUSH 58E - kosa četkica za blendovanje (330 rsd)



Iako je na sajtu označena kao četkica za blendovanje, to je sa njom nemoguće jer je sintetička. Eeeeventualno da se "razmaže" neka ultra-kremasta olovka za oči sa njom. Koristim je za precizno nanošenje, uglavnom tamnih senki uz ivicu trepavica i na spoljnji ugao oka. Najmanje omiljena od svih, nekako mi je baš "plastična".


BLUSH 67E - četkica za puder (740 rsd)



Ovu četkicu sam duuugo koristila za nanošenje korektora ispod očiju, o čemu sam detaljno pisala u OVOM postu. S obzirom na to da je napravljena od sintetičkih vlakana koja su izuzetno gusta, praktičnija je za preciznije nanošenje proizvoda na lice, koji će se potom izblendati nešto mekšim četkicama.


BLUSH 1B - četkica za puder (1.095 rsd)



Ovo mi je jedna od najdražih "četkica" :). Iako je prilično glomazna, vlakna su dovoljno dugačka i nekako rastresita što je čini lakom za rukovanje jer ne pokupi previše proizvoda. Uglavnom je koristim za setovanje lica puderom u prahu.



Ono što je zajedničko za sve ove četkice jeste da se jednostavno održavaju, lako se peru i suše, a pri tom se ne "linjaju". Koristim ih skoro godinu dana, sa izuzetkom 1B koja se poslednja pridružila "porodici", i za to vreme su zadržale svoju formu i funkciju. Takodje, četkice iz prvog posta su još uvek u upotrebi i to bez nekih većih nedostataka (eventualno ako se na jednoj ili dvema ferula (metalni deo) odlepila pa spada sa drške).

Pored četkica sam navela i njihove "zvanične" nazive sa sajta kompanije, ali to ne znači da se one koriste isključivo za to. Dakle, ako pored četkice piše da je za blendovanje, a vama se više svidja za nanošenje senke, onda je koristite u tu drugu svrhu - nema pravila.


Do čitanja :)







No comments:

Post a Comment